Till minne av Alba


S*Raggarungarna Alba flyttade in till oss i november 2007, då jag fick den stora äran att vara fodervärd till henne.  Den 28 januari 2008 fick Alba sin andra kull hos oss, S*Yataz G-kull och efter det gick hon över i våran ägo. 

 

Nästa dräktighet gick tyvärr inte lika bra. När hon fick den lilla bebisen Athena så var hennes livmoder full med var och efter det blev hon kastrat. Men det räckte med Athena. Alba blev härmed då stammoder till Berglyckan's alla katter!

 

Mycket kan jag berätta om denna underbara katt som ville vara med överallt men som tyvärr inte var någon knä katt. 

Hon var en mycket stolt dam som visste att visa upp sig. Hon var husets drottning! Hon var den som kom först till dörren och hälsade. Hon valde gärna ut någon av gästerna som sen skulle gosa mage under heeeela besöket.

 

I augusti 2019 så somnade Alba in. Hon blev 13 år. Det gick mycket fort, vi misstänker hjärnblödning.

RIP Alba

Du kommer alltid att förbli vår drottning!

 


Till minne av Smirre


Smirre hittade hem till oss i oktober 2004.  Han är ett av skälen till varför jag är en galen kattmänniska, för Smirre var den underbaraste och gosigast katt man kan tänka sig. Han älskade alla katter och människor han träffade. Och alla människor älskade honom. Han såg till att alla katter höll sams och Smirre var den som tvättade och pussade alla. Han älskade även att sitta i knäet och gosa med oss, och kunde till och med dregla av kelighet.

 

Det var vår måg Henke som hittade Smirre när han var på väg till jobbet - en mycket, mycket tidig höst morgon. För mitt på vägen satt något brunt (Smirre) och åt på något oidentifierbart. Henke tvärnitar men Smirre vägrade att flytta på sig. Då tar Henke in honom i bilen och bjuder honom på sin matlåda, något som var väldigt populärt.

 

När Henke tog i Smirre kände han att det bara var skin och ben, så han ringde Arne som hämtade hem honom. Det blev en tur till veterinären där det konstaterades att han inte var chippmärkt, att hela magen var full med mask och att han hade öronskabb. Han var även så mager att veterinären bedömde att han hade ca 3 dagar kvar att leva om vi inte hade hittat honom.

 

Vi fick ha Smirre i 11 underbara år. Han blev som vårat kärleksbarn. Speciellt Arne älskade honom lika mycket som våra andra "riktiga" barn. Tyvärr fick Smirre cancer i käkbenet. Han fick en stor bula under hakan så vi lät honom somna in innan det gick för långt.

RIP Smirre

Aldrig glömd.

Alltid älskad.

Ständigt saknad av oss alla.


Till minne av Morris


Morris föddes 2002 på en gård utanför Tystberga där vår dotter Annelie köpte honom och hans halvsyster Ninomir. Ninomir följde med med Annelie och Henke när de flyttade till eget boende. Morris stannade kvar hos Arne och mig då han och Smirre hade blivit bästa vänner.

 

Morris var en stor katt som vägde runt 6 kg. Han vill gärna vara den som bestämmde och hade åsikter om det mesta. Smirre, den som egentligen bestämmde, var snäll och lät Morris tro att han bestämmde. Men bara så länge Morris uppförde sig, annars sa Smirre ifrån. Morris var tyvärr inte så förtjust i andra människor, men han var jätte gosig mot oss. Särskilt mot mig - vi hade något speciellt.

 

När vi fick kattungarna Berglyckan´s B-kull så tyckte Morris att det blev för mycket katter och för stökigt. Jag såg att han inte mådde bra, han var stressad och drog sig undan. Därför fick han flytta till Annelie och Henke där har han gick tillbaka till sitt gamla jag och fick njuta de sista åren av livet. Efter en tids sjukdom fick han tyvärr somna in 2019.

RIP Morris

Du kommer alltid ha en plats i mitt hjärta.