Om oss


Jag heter Helena Bergström och bor i Nyköping med min man Arne, som delar mitt stora kattintresse med avel och utställning. Vi bor hos 5 st katter, Berglyckan's Athena och hennes två döttrar (en från vardera kull) - Berglyckan's Belladonna och Berglyckan's Carmenzita.

Den 4:e katten är Berglyckans Fizzy Dizzy är från Carmenzitas sista kull den 5:e är Berglyckans Hinata som är från Fizzy Dizzys första kull.

Jag säger att vi bor hos katterna för det är dom som styr här hemma.

 

Vi har 2 st vuxna döttrar som heter Camilla och Annelie. Camilla har tre egna katter, två ragdoll och en katthems katt. Hon är vår bästa kattvakt när vi är ute och reser. Annelie har en helig Birma som heter Eco. Annelie har även en dotter som heter Catya, född 2007 och hon är min och Arnes ögonsten.

 

När jag var omkring 20 år läste jag en skvallertidning om rasen Birma och har sedan dess drömt om att få ha en så underbar och vacker katt. Men det dröjde ända tills Camilla skaffade sin perserkatt och vi följde med henne på utställning som min dröm blev verklighet. För där kom jag i kontakt med rasen ragdoll och kände direkt att det var rätt ras för mig. Jag träffade Martina Blom Bergman och fick bli fodervärd till Alba. 

 

Tack Martina för det förtroendet och peppningen att bli uppfödare, utan dig hade det aldrig blivit av.

 

Namnet Berglyckan´s kom till då vi kombinerade vårt efternamn med att vi bor på ett berg. Det var vårt första namnförslag när vi skickade in ansökan till Sverak och det blev godkänt i augusti 2010.